kako očistiti robčke v vedru


përgjigje 1:

To je resno vprašanje?

Je to čipka? Ali nenadomestljiv?

Možnosti, če ni nenadomestljiva:

ročno pranje v umivalniku ali posodi primerne velikosti. Predlagam tekočino za pomivanje posode. Dobro sperite. Obesite na suho, likajte.

vrzite perilo s podobnimi barvami, upajmo v toplo do vročo vodo, kolikor to dopušča obremenitev. Dobro sperite. Obesite, da se posuši. Železo.

Če je nenadomestljiv ali kako drugače krhek, pojdite na prvo možnost.


përgjigje 2:

Nisem ljubitelj uporabe platnenih robčkov za pihanje nosu, papirnate robčke so veliko bolj higienske. Če pa MORATE uporabljati krpice, bi morali imeti veliko ... vsaj 2 tedna. Umazane hranite v majhnem ločenem vedru ali posodi in jih operite v najbolj vročem strojnem pranju. Če imate le enega ali dva, potem je v redu tudi temeljito umivanje rok z nekaj antibakterijskega mila in vroče vode s končnim izpiranjem z vrelo vodo. Likanje jih bo tudi saniralo.

Če so le okrasni žepni robčki in se ne uporabljajo za pihanje nosu (morda le za čiščenje solze ali dveh), potem pač umijte ročno ali v nežnem ciklu toplega pranja, saj se zavedate, da lahko barve tečejo. Železo je skoraj suho.

Če gre za starinsko čipko ali vezeni robček, ki je porumenel, ga nato za nekaj dni namočite v raztopino Oxyclean, da ga pobelite, vendar NE uporabljajte belila, saj bo vlakna razgradila.